enel

Στόχος

To Thesswiki project στοχεύει στην ψηφιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης από τους ίδιους τους πολίτες μέσω της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας στον κόσμο, της Wikipedia, και παράλληλα στη διασύνδεσή των ηλεκτρονικών λημμάτων με τον αστικό ιστό. Είναι μία δράση διασύνδεσης του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου και έχει προεκτάσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τουριστικής προβολής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το Thesswiki ξεκίνησε ως μία δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2015 και υλοποιήθηκε από την εταιρεία PostScriptum, στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχει για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος φορέων και οργανισμών, σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ και την Ελληνική Κοινότητα Χρηστών της Βικιπαίδειας. Το portfolio του περιλαμβάνει δράσεις όπως σεμινάρια λημματογράφησης σε φυσική και ψηφιακή μορφή, editathons, ειδικές ξεναγήσεις , εικονικές διαδρομές ακόμη και φωτογραφικές περιηγήσεις.

Τη μέχρι στιγμής κοινότητα του Thesswiki απαρτίζουν ενεργοί βικιπαιδιστές, δραστήριοι πολίτες, γνώστες του ανοιχτού περιεχομένου, μέλη πολιτιστικών οργανισμών και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η πρόσκληση στην κοινότητα είναι πάντα ανοιχτή για νέους ενδιαφερόμενους. Σχετικά με το πώς μπορείτε να γίνετε μέλος του Thesswiki δείτε εδώ. 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.