enel

Σεμινάριο Βικιπαίδειας & Editathon

Η ιστορία του Thesswiki συνεχίζεται στο πλαίσιο της έκθεσης “Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Ανάμεσα στην Ιστορία και το Βιώμα” του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου.

Αυτή τη φορά το Thesswiki λειτουργεί ως ένα εργαλείο μελέτης των πολιτιστικών ζυμώσεων και εικαστικών τάσεων κατά την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά το σεμινάριο Βικιπαίδειας θα λάβει χώρα σε μία βιβλιοθήκη, αυτή τη φορά  στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το σεμινάριο θα εστιάσει σε σημαντικές αρχές συγγραφής λημμάτων στη Βικιπαίδεια καθώς και στην διαδικασία μεταφόρτωσης οπτικοακουστικού υλικού στο WikiCommons.  Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι σημαντικοί wiki experts όπως το geraki.

Στόχος της δράσης είναι να δημιουργηθεί ένας σημαντικός αριθμός λημμάτων που αφορούν στην περίοδο μεταξύ 1940-1950, να επιμεληθούν υπάρχοντα λήμματα και να μεταφορτωθεί πολυμεσικό που σχετίζεται με την περίοδο αυτή.

Η δράση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου από τις 17.00-21.00 στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης 


Ώρα Προσέλευσης: 16.30-17.00

Είσοδος Ελεύθερη

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο σεμινάριο μέσω Eventbrite εδώ. 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.